Patrik Mahoms (©AFP)
Patrik Mahoms (©AFP)

Mahoms MVP, drugi put

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 08:14

Kvoterbek Kanzas Sitija izabran za najboljeg igrača sezone u NFL šampionatu. Dobio 48 od 50 glasova

Lucidni kvoterbek Kanzasa Sitija Patrik Mahoms izabran je za MVP najjače lige američkog fudbala (NFL). Tri dana pred spektakl u Arizoni i duel Filadelfije i Čifsa, as učesnika Superboula dobio je ovo laskavo priznanje i nasledio dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača lige, Erona Rodžersa iz Grin Beja.

On je dobio 48 od 50 glasova, dok su po jedan imali kvoterbekovi Filadelfije i Bafala Džejlen Herts i Džoš Alen. Mahomsu je ovo drugo priznanje. Prvo je dobio u debitantskoj sezoni kao starter pre četiri godine, kada je Kanzas ispao u finalu AFC-a od Nju Inglanda. Meč sa Iglsima biće mu treći Superboul. Prvo je dobio 2020. godine protiv San Franciska, dok je naredne poražen od Tampa Bej Bakanirsa.

Izabrane vesti

Mahoms je u ovoj sezoni sakupio 5.250 jardi, a imao je 41 tačdaun dodavanje. Pre početka sezone je ostao bez Tajrika Hila, ali produktivnost mu nije pala. Postao je još bolji, a briljirao je Trevis Kelsi.

Ponedeljak, 00.30: (1,85) Filadelfija (13,0) Kanzas (2,15)

Najbolji trener sezone je Brajan Dejbl iz Njujork Džajantsa koji je u debitantskoj godini odveo Nebesko plavetnilo do polufinala NFC-a. Ofanzivni igrač godine je risiver Minesote Džastin Džeferson, dok je najbolji defanzivac as San Franciska Nik Bosa koji je nasledio Erona Donalda.

Najbolji povratnik u šampionatu je Džino Simit iz Sijetla. Ofanzivni ruki godine je Geret Vilson iz Njujork Džetsa, dok je njegov saigrač, kornerbek Sous Gardner izabran za najboljeg defanzivca od novajlija u ligi.

Specijalnu nagradu Volter Pejton za doprinos zajednici i humanitarnom radu otišla je u ruke kvoterbeku Dalasa Daku Preskotu. U Kuću slavnih izabrani su Darel Rivis, Džo Tomas i Demarkus Ver.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------


tagovi

Patrik MahomsKanzas Siti ČifsNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara